Over Gezin in Balans

WELKOM!

Praktijk Gezin in Balans is een zelfstandige praktijk die zich richt op gezinstherapie en opvoedingsondersteuning.

Praktijk Gezin in Balans gaat uit van de visie dat mensen, klachten en hun omgeving elkaar beïnvloeden. Uit onderzoek is gebleken dat de behandeling van mensen met psychische klachten effectiever is en dat de resultaten meer blijvend zijn, als de omgevingsfactoren en belangrijke anderen betrokken worden in de behandeling (al dan niet fysiek aanwezig).

Belangrijke uitgangspunten binnen de behandeling zijn de systeemtheorie, de hechtingstheorie en oplossingsgericht werken. Oplossingsgericht werken wil zeggen dat we een toekomstgerichte aanpak zullen hebben waarbij ik uit ga van de krachten die jullie zelf al bezitten, maar waar jullie je mogelijk nog niet voldoende van bewust zijn, of deze nog niet ten volle benutten. Door met kleine stappen in de richting van de gewenste toekomst te werken, zal je al snel merken dat er iets verandert.

Kenmerkend voor praktijk Gezin in Balans zijn betrokkenheid, professionaliteit, flexibiliteit en zorg op maat. Afspraken kunnen op korte termijn ingepland worden gezien de flexibiliteit in de agenda; het is mogelijk om zowel overdag als in de avonduren een afspraak in te plannen en ook een afspraak in de thuissituatie behoort tot de mogelijkheden als de omstandigheden daarom vragen. Eenmaal in de maand is het mogelijk op zaterdagochtend een afspraak in te plannen. Dit zorgt ervoor dat er momenteel geen wachtlijst is.

Ervaringen met Veronique

OVER MIJ

Aangenaam! Mijn naam is Veronique Damen – Wijffels en ik ben werkzaam als orthopedagoog (NVO) en systeemtherapeut (NVRG) binnen eigen praktijk en een grote zorginstelling in Noord-Brabant. Al vrij snel nadat ik begon met werken als orthopedagoog, werd mij duidelijk dat de zorg vaak nog te individueel gericht is. Mijn ervaring is dat iemand veel sneller en beter geholpen is wanneer er ook aandacht is voor de belangrijke mensen om hem/haar heen. Dit, samen met mijn affiniteit met de zorg voor kinderen en gezinnen en mijn verlangen om therapeutische vaardigheden te ontwikkelen, bracht mij ertoe de opleidingsroute tot systeemtherapeut (gezins- en relatietherapeut) te gaan volgen. Dit is een opleiding die bestaat uit jarenlange supervisie, leertherapie en scholing. Een van mijn belangrijkste overtuigingen is dat iedereen op zijn of haar eigen manier een waardevolle verbinding aan kan gaan met een ander. Deze waardevolle verbinding zorgt voor veerkracht.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met gezinnen met zowel lichtere als meer complexe problematiek en met mensen met een licht verstandelijke beperking. Na 10 jaar werken en ontwikkelen binnen grote zorginstellingen heb ik mijn eigen context verbreed door mijn eigen praktijk op te richten.

Gezin-in-balans-handtekening